Adriaan den Hartog wint eerste wedstrijd Formido-Urk wintercompetitie

De Formido-Urk wintercompetitie wordt gevist over zes wedstrijden in de Urkerhaven en gaat om gewicht. In deze tijd van het jaar trekken de voorns de haven in om te overwinteren en kunnen de witvissers grote voorns en windes vangen. Om half negen werd het startsein gegeven, de wedstrijd duurde in totaal drieënhalf uur. De weergoden waren de witvissers net echt gunstig gezind. Een harde wind uit het Noord Westen en af en toe een dikke regenbui maakte het er de witvissers niet makkelijker op.

 

 

Toch had dit niet veel invloed op de vangsten. Gelijk bij de eerste ingooi werd er al vis gevangen en dit ging bij de meeste vissers de hele wedstrijd zo door. Het was moeilijk te zeggen wie er aan het einde van de wedstrijd het meeste gewicht aan de weegschaal kon hangen. Melle van de Heide zat goed in de vis. Bijna elke ingooi leverde hem vis op. Ook Adriaan den Hartog was goed bezig. Maar qua aantal kon hij niet tegen Melle op. Zijn vissen waren daar in tegen wel weer een stuk groter.

 

Hessel Post moest eerst op gang komen. Het eerste half uur was erg rustig bij hem, maar daarna kwam de vis ook bij hem goed los. Bij de weging bleek dat Adriaan den Hartog met 16 kilo en 180 gram deze eerste wedstrijd op zijn naam kon zetten.

 

 

Ondanks dat Melle van der Heide meer vissen in aantal gevangen had redde hij het qua gewicht niet, hij moest met 15 kilo en 380 ram genoegen nemen met de tweede plek. De derde plaats was voor Hessel Post, hij wist 14 kilo en 980 gram aan de weegschaal te hangen.

Ondanks het slechte weer was dit een geslaagde eerste wedstrijd in de Formido-Urk Wintercompetitie.

De volgende wedstrijd wordt volgende week in de Urkerhaven gevist.

 

 

 
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer