Nieuwe halfautomatische vliegenreel

Bij het vliegvissen op stromend water is een halfautomatische vliegenreel een zegen. Met enkele pinkbewegingen wordt de vliegenlijn snel opgespoeld als je moet verkassen of als je een leuke forel of vlagzalm aan de andere kant van de lijn hebt.

De vroegere halfautomatische vliegenreels waren zwaar, weinig praktisch in gebruik en het wisselen van spoelen was utopie. Het Franse JMC heeft met de Ozone 36 ‘le nec plus ultra’ halfautomatische vliegenreel in de markt gezet. Subliem vakmanschap gefabriekt uit geanodiseerd aluminium reelhuis, roestvrijstalen en bronzen binnenwerk, micro fijn instelbare teflon-carbon schijfrem, large arbor, L+R-handig, te verkrijgen in een zwarte- of champagnekleur; dit alles keurig beschermt in een neopreen hoes.

Niet goedkoop, maar je krijgt waar voor je geld.

Gezien bij https://www.debefly.com/nl/jmc-reels/5416-moulinet-jmc-ozone-silver.html.

Nog een ‘hidden jam’ tip, zaakvoerder Guy Debeuf is tevens secretaris van https://www.latreignoise.com/, 3,5 kilometer vliegvissen op de Viroin, stromend in een nog stukje weinig plat getreden Belgische Ardennen. Je kunt er terecht met een dagkaart, je moet wel in het bezit zijn van een Waalse sportvisakte (visverlof).

Subliem vakmanschap.

Guido Vinck
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer