boot Düsseldorf stevent af op recorddeelname

Luxe-segmenthallen volgeboekt: voor het eerst 35-meter jacht op boot. 90 meter lange ‘rivier’ nodigt uit tot peddelsport. Travel World lokt met droombestemmingen, luxueuze resorts en cruises. Trend: leven op een woonboot, verbonden met de natuur. Prins Albert Foundation, Deutsche Meeresstiftung en boot Düsseldorf reiken Ocean Tribute Award 2018 uit.

boot Düsseldorf, ’s werelds grootste beurs voor ‘360° watersport beleven’ stevent af op een nieuw topresultaat: met bijna 2.000 deelnemende bedrijven zal het oude record met ruim 100 exposanten worden verbroken, en ook de tentoonstellingsoppervlakte zal door de ingebruikname van hal 8a voor de Beach World verder worden uitgebreid.

Zoveel werd duidelijk tijdens een persbijeenkomst in het Delta Hotel in Vlaardingen op woensdag 8 november. boot Düsseldorf zal zich van 20 tot en met 28 januari 2018 tijdens haar 49e editie op in totaal 230.000 vierkante meter verdeeld over de hallen 3 tot en met 7, 7a, 8a, en 8 tot en met 17 van het beursterrein aan de Rijnoever van Düsseldorf presenteren. Werner Matthias Dornscheidt, directeur van de beursorganisatie, omschrijft het concept ‘360° watersport beleven’ als volgt: “boot toont alles wat het hart van de watersporter sneller doet kloppen. Het is de internationale trendsetter van de branche en zal ook in 2018 nieuwe, aantrekkelijke accenten plaatsen. Of het nu gaat om surfers, duikers of andere watersporters, zeilers of motorbootliefhebbers, ribs of luxueuze jachten: boot is ’s werelds nr. 1-bestemming voor alle mensen die van sporten op, aan of in het water houden.”

 

"De Duitse watersportindustrie beleeft in 2017 haar beste jaar qua omzet sind de crisis", aldus Jürgen Tracht van het Duitse Bundesverband Wassersportwirtschaft e.V.

SUP is een megatrend onder de watersporten. Stand-up-paddling is flexibel en kan, mede door moderne wetsuits in vrijwel alle wateren en bij de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden worden gedaan. Bovendien kan iedere persoon die goed kan zwemmen deze sport zonder probleem leren. boot 2018 vergroot dienovereenkomstig haar activiteitenbekken tot een lengte van 65 meter. Hier zal een zeer actieve variant van SUP worden getoond: met de nieuwe foiling-boards kun je pijlsnel over het water scheren.

Duiken behoort al sinds geruime tijd tot de recreatiesporten en is populairder dan ooit. Duikliefhebbers vinden steeds meer duikgebieden in meren, rivieren of indoor-duikstations in de grote Europese agglomeraties en niet meer uitsluitend in verre bestemmingen. Op boot is de Duiksporthal 3 sinds vele jaren het meest favoriete trefpunt voor duikers uit heel Europa. Eenmaal per jaar ontmoeten experts uit de scene, recreatiesporters, toonaangevende producenten en duikreisaanbieders elkaar op boot Düsseldorf voor een uniek, negendaags duikfestijn. Er heerst altijd een geweldige stemming. Voor 2018 zal de activiteitenarena rondom het proefduikbassin en de duiktoren nog aantrekkelijker zijn. Het Dive Center nodige alle duikliefhebbers uit om in een area die als duikbasis is vormgegeven te shoppen en met elkaar van gedachten te wisselen. Hier kan iedereen live meemaken hoe een duik in het duikbekken of in de duiktoren professioneel wordt voorbereid.

Al geruime tijd wordt er op boot aandacht besteed aan de bescherming van de zee en binnenwateren. Sinds boot 2017 heeft dit ‘kind’ ook een naam: “Love your Ocean” is op initiatief van boot ontstaan en heeft door de ondersteuning van prominente peetouders als Prins Albert II van Monaco en de milieuactiviste Emily Penn veel aandacht gegenereerd. Petros Michelidakis: ”De mensen worden door ‘Love your Ocean’ wakker geschud. De bescherming van de zee moet bij iedereen in het systeem zitten en men moet er zich bewust van zijn hoe men het milieu kan ontzien. De actiestand in hal 4 nodigt geïnteresseerden - ook kinderen - uit om mee te doen en een test te maken. Ik ben er trots op dat boot op dit gebied een voortrekkersrol vervult en het thema een breed platform biedt.” Rondom de ‘Love your Ocean’-stand zullen die ondernemingen en projecten worden gegroepeerd die de bescherming van wateren en het klimaat als uitgangspunt hebben, of in de Waterpixel World speciale acties en onderwaterfotografie tonen.


Hier blijft geen wens onvervuld. Er worden echter niet alleen luxueuze inrichtingen gepresenteerd, maar ook speciale technische toepassingen,” aldus boot-projectleider Michelidakis.

De hallen 9 en 10 zullen door motorboten en –jachten, boten met buitenboordmotoren en jetski’s worden opgeluisterd. Deze hallen zijn al maanden voor de start van 2018 volgeboekt. Van Heimendahl: “We hebben dit jaar een echte run op de hallen gehad. Hier vindt men alles wat in de internationale motorbootmarkt furore heeft gemaakt. Zowel startende als ervaren motorbooteigenaren zullen in beide hallen een aantrekkelijk aanbod vinden.” Starters kunnen bij de stand van START BOATING in hal 10 volop tips krijgen. Bij een virtuele tocht met een motorboot over de Rijn tot aan het beursterrein kunnen de eerste ervaringen onder echte omstandigheden worden vergaard. Verder staan experts met goede raad ter zijde.

 

Michelidakis: "In hal 11 vinden bezoekers een waar toebehoren-paradijs voor de doe-het-zelvers. Hier kunnen motorbooteigenaren en zeilers de nieuwste equipment en elektronica voor hun boot aanschaffen. Daarnaast staan in het Refit-Center experts uit de botenwereld de bezoekers met raad en daad over het restaureren en opknappen van tweedehandsboten ter zijde".

Het thema van hal 13 is vakantie aan en op het water. Een 90 meter lange stroom nodigt bezoekers uit om een testtocht in een roeiboot te maken en op het podium van de nieuwe Travel World worden de mooiste bestemmingen voor bootreizen gepresenteerd. Hier zijn onder meer de ADAC en het vliegveld van Düsseldorf met zijn talrijke reisbureaus te vinden. Een nieuw, interessant aspect op boot is het thematisch segment ‘Wonen op het water’. In hal 13 van boot zijn zowel aanbieders van woonboten als charteraanbieders te vinden, bij wie een vakantie direct kan worden geboekt.

 


De zee- en zoetwaterprotectie is sinds jaren een centraal thema op boot Düsseldorf. Op boot 2017 nodigde Prins Albert van Monaco uit naam van zijn foundation samen met de Deutsche Meeresstiftung en boot Düsseldorf voor het eerst projecten uit de wetenschap, industrie en de maatschappij uit, om deel te nemen aan de ‘ocean tribute’-award 2018. “Inzendingen ontvangen wij graag zo snel mogelijk,” benadrukt Petros Michelidakis.

“Onze gerenommeerde vakjury zal zeer consciëntieus met de aanmeldingen omgaan en zal iedere inzending uitgebreid op de bruikbaarheid voor het beschermen van de wateren toetsen. Daar is veel tijd mee gemoeid.” Geïnteresseerde projecten kunnen zich via award@boot.de aanmelden en het concept op maximaal twee pagina’s presenteren en schetsen. Belangrijk hierbij is informatie over het doel, de doelgroep, de systematische en organisatorische vertaalslag, de resultaten en de teamleden. De jury zal vervolgens de genomineerde projecten kiezen, die op https://oceantributeaward.boot.de met foto- en videomateriaal aan het publiek zullen worden gepresenteerd. De winnaars van de drie prijzen in de categorieën wetenschap, industrie en maatschappij worden in januari 2018 op boot Düsseldorf onderscheiden.

Over boot Düsseldorf

boot Düsseldorf is als ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs jaarlijks in januari het ‘indoor-trefpunt’ voor de gehele branche. Bijna 1.800 exposanten, waarvan 900 uit het buitenland, uit meer dan 60 landen zullen van 20 tot en met 28 januari 2018 op 230.000 vierkante meter wederom hun interessante noviteiten, aantrekkelijke doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen presenteren. Daarmee is de gehele markt in Düsseldorf aanwezig en worden bezoekers gedurende negen beursdagen uitgenodigd om in 16 hallen een bijzondere reis door de complete wereld van de watersport te maken. De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Entreekaarten kunnen vanaf midden november op www.boot.de online worden besteld en eenvoudig thuis worden afgedrukt. Ze geven recht op gratis openbaar vervoer naar en van de beurs op de dag van het beursbezoek met de vervoersmiddelen van de Verkehrsverband Rhein-Ruhr, prijscategorie D, regio Zuid (DB, treinen zonder toeslag, 2e klas).

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer