Verslag Team VGB Baitsfactory wedstrijd Langebosch. (Jan Koster)

Gistermorgen om 7:00 uur waren alle koppels aanwezig op de parkeerplaats bij Langebosch en konden de steknummers worden getrokken.

 

 

Voor ons betekende dat stek 12. Aankomend bij onze visplek moest er nog wel het nodige riet geknipt worden, waarna we de hengelspullen rustig in de 1,5 uur voorbereidingstijd in het water konden opbouwen. De tussenruimte van de stekken was gemiddeld 45 meter, wat iedere deelnemer zeer kon waarderen en de vangsten vaak ook ten goede komt. Om 9:00 uur was het signaal aanvang wedstrijd. De zon stond toen al fel aan de hemel en iedereen zag aardig wit van de zonnebrandcrème wat zeker nodig was zo zittend in het water en tussen het riet.

 


Tijdens een trainingssessie hadden wij afgesproken dat Albert met de vaste hengel op aantal ging vissen met een grotere vis er tussendoor als bonus en dat ik met de feeder ging vissen op een plek kort en een plek op afstand. Op deze laatste plek moest dan zwaar gevoerd worden voor de grotere brasems. Binnen een minuut vissen waren de eerste kleine vissen niet alleen bij ons, maar ook bij de andere koppels al binnen.

 

 

De gehele 6 uur hebben wij geen 5 minuten gehad zonder beet of dat we geen vis hebben gevangen. Veel vissen waren tussen de 100 en 400 gram en op de verre voerplek heb ik nog enkele 1 kilo plus brasems kunnen vangen.
Om 15:00u klonk het eindsignaal en konden de nodige kilo’s bij alle koppels gewogen worden. Wij konden totaal bijna 29 kilo ter weging aanbieden wat een 2e plek in het vak betekende, maar ook een 2e plek overall.

 


Na het verdelen van de prijzen aan de waterkant gaf iedereen aan zeer tevreden te zijn over de organisatie en het visrijke Langebosch en wanneer de volgende (koppel)wedstrijd hier wordt georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer